Boek: Van Godsdienaar tot Wetsdienaar

dinsdag, 1 maart, 2016
ISBN 978-90-9029625-8
Presentatie boek 23 april 2016
Opmaak door Novussite
 
Aan de Arnhemseweg in Apeldoorn ligt het prachtige rijksmonument van de Politieacademie. Dit, van oorsprong kleinseminarie, werd van 1932 tot 1935 gebouwd, bestemd als opleidingscentrum voor Katholieke priesters van het Bisdom Utrecht.
Al zeven jaar na ingebruikname kreeg het gebouw een andere functie. 
De Duitse bezetters vorderden het gebouw en na de bevrijding van Apeldoorn in 1945 maakten de Canadese bevrijders er gebruik van. Aan het eind van de oorlog was er ook nog een ziekenhuis in het gebouw gevestigd.
 
In de 80-jarige geschiedenis van dit markante gebouw met omliggend park, hebben hier duizenden mensen gewerkt, gestudeerd, gewoond, gerecreëerd, gespeeld of op een andere manier herinneringen opgedaan.
Vrienden van het Kleinseminarie heeft tal van deze herinneringen verzameld. Van alle getuigenissen zijn de mooiste herinneringen gebundeld en voorzien van historische duiding middels talrijke verslagen uit kranten en archieven. Het geeft de herinneringen weer van alle Apeldoorners en voormalig gebruikers die ‘iets’ met het karakteristieke gebouw hebben:
 
 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.